martes, 16 de marzo de 2010

Crònica de l'encontre Alto Palancia B 2 - Salt del Cavall 6

El primer en signar la planilla estigué Paco Puchol. Era el primer punt que pujava al marcador del Salt del Cavall. Una victoria molt disfrutada per la resta de l'equip; era una sensació d'alegria semblant a eixos dies de festes patronals quant el tabaleter i dolçainer passetjen pel carrer.
Juan Ribes no deixa moltes opcions al rival, ni tampoc perdonà, anotant-se una victoria amb relativa facilitat.
Jesús Lajara dispossava un migjoc igualat, pero acava quedant en material de menys, i posteriorment perdent la partida. Ara cal revirsar les partides per buscar els errors i millorar el nivell de comprensió dels escacs.
Joan M. Puerto s'impossa en una partida igualada fins ben entrat el migjoc, més dos errors importants del rival el deixaren en material de menys i poc després s'anotava el punt.
Gabriel torna a puntuar, en una partida força emocionant en el final de cavalls, amb peons passats pels dos costats; si no recordem malament fins cinc dames aparegueren pel tauler al llarg de la partida. Una victoria que deixa a Gabriel amb un parcial de 4 victories en 6 partides, qui a incrementat notablement els seus resultats en esta temporada, i en les dos últimes partides sense necessitat de traure el "trabuc".
En la transició de l'obertura al migjoc, Alfonso, al no vore l'amenaça mortal d'una claua, pergue peça menor, i posteriorment la partida. Este ha estat un any de transició, d'aprenentatge per Alfonso, que de bon segur l'any vinent tindrà millor resultats.
Jesús Aguilar, (creem que es ell), s'anotà un altra victoria per mig d'un atac directe al rei. I quin atac!!! Sacrificant dos peons, i posteriorment un tercer, i en algunes variants ocultes, que no es donaren en la partida, inclús es sacrificava Torre. Quina metamorfosis de joc en esta temporada!!!! Jesús Aguilar amb el joc dinàmic, amb la comprensió del valor de la iniciativa, i la perdua de respete pel material ha 'incrementa notablement el seu potencial de joc.
Jorge Palanques també s'impossa en la seva partida. Cal donar com acertada la seva decissió de continuar la partida quant el rival amb alfil i cavall de menys, i sense cap tipus de contrajoc oferí taules, quedant en el relotges uns 10 minuts per jugador.

No hay comentarios:

Publicar un comentario