jueves, 4 de marzo de 2010

Crònica de l'encontre Salt del Cavall 6'5 - Vilafranca 1'5

El resultat final es abultat, pero no mostra la dificultat de l'encontre.
En el primer tauler, Diego Barreda, per mig del sacrifici del seu peó central, haguera pogut crear problemes dificils a l'enroc llarg del rei blanc. Per contra, intenta defendre el peó, quedant en una posició pasiva, i sense prespectives, en la que acava perdent peça pocs moviments després.
Jesús Aguilar, com en la setmana anterior acava amb calitat de menys a canvi d'un cavall. La seva posició era tècnicament de derrota. Més gràcies a una serie d'impressicions del rival aconsegui diriguir un atac mortal contra l'enroc rival.
Sergio Maeso també anota un punt complet, i també eixi d'una posició de derrota total. Encara així la posició era complicada, i Sergio, en el més pur estil de Rocky Balboa, contra les cordes aguanta l'atac rival, per llançar dos gantxos amb el sector dret del tauler i derrotar a un Fiodor, que habia demostrat bones maneres de jugar.
Juan Ribes, guanya de forma molt ràpida i convincent, aprofitant com es típic en ell els detalls tàctics presents en la posició.
Jorge Palanques i Manolo Moliner jugaren una partida molt interessant, on les complicacions tàctiques aplegaren amb els rivals força apurats de temps. El desplaçament de la Dama blanca a a6, fos un error mortal. Les negres guanyaven peó i activaven un alfil assassí de caselles negres. Manolo en aquest punt tenia la victoria en la punta dels dits, que per mig de xec a la descoberta guanyava peça, i posteriorment partida. Al deixar passar l'oportunitat Jorge es recuperà. Poc després Manolo tenia un sacrifici decissiu de qualitat per cavall, més els apuraments de temps no li deixaren vore el cop. A partir d'este moment la tendencia de la partida comença a canviar. Poc després Jorge, en un altre error de Manolo recuperava un importantissim peó central, i comença a pressionar al debilitat rei negre. Quant el relotge de Jorge marcava 4 minuts 35 segons, i el de Manolo 6 minuts 17 segons, es dona un altres moment crític i dramàtic en la partida. Jorge efectua el seu moviment, s'alça de la cadira i pronuncia "Vaig a pissar. Ara torna" comença a correr atleticament en direcció als piçadors. Manolo tarda uns moments en efectuar el seu moviment. Al tornar Jorge dels pissadors, li quedaven 3 minuts 39 segons, i un posició enrrevesada en el tauler. En dos vegades Jorge dispossa de moviments decissius. Al final taules, en una possició igualada, i molta, molta, molta emoció.
Bona partida de Gabriel, que amb paciencia aconsegui quedar en posició superior, i al poc quedar amb superioritat material. Al final de la partida es relaxa, i ni ell ni el rival no van vore el detall tàctic d'unes taules per xec continuu, entre el duo de torre i cavalls blancs. Al final un altre punt sencer que munta al marcador del Salt del Cavall.
Jesús Lajara al final de l'obertura, juga amb molta energia, obrint el joc amb el seu rei en el centre; passant per alt un detall tàctic important, quedant amb peça de menys.
Partida interessant la jugada entre Alfonso i Albert, amb un mig joc complexe, amb moltes peçes i peons. Albert inicia un atac per el flanc de dama guanyant espai, i tenin la possibilitat d'obrir posteriorment linies. Més, sembla que, activa la dama molt ràpid, la qual acava perdent.
Els jugadors del Vilafranca aconseguiren quatre possicions molt prometedores, en les quals sumaren 1/2 punt. El resultat de l'encontre haguera pogut estar un altre totalment diferent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario