miércoles, 10 de febrero de 2010

Crònica de l'encontre Rafa Bayarri vs Salt del Cavall

Rafa Bayarri Alboraia 4 - Salt del Cavall 4. Continuem sense pedre encontre!. Juan Ramón aplegà amb mig hora de retràs a la partida, i fos el primer en acabar!! Amb remat molt elegant: sacrifici de dama inclós i mat imparable. L'esquema d'obertura utilitzat per Juan Ramón, es interessant per jugadors del nostre nivell.
Santi torna a guanyar!!! aquesta vegada de tercer tauler, i contra un rival experimentat, amb un Elo de 1886!! I suma 3 de 3. Impressionant.
Jesús Lajara, en plena obertura es deixa material, i el punt. No es la primera vegada que li passen aquestes coses. Com evitar error garrafals d'aquest tipus? Cada vegada que mou el rival cal preguntar-se quina es la seva amenatza (tàctica o estratègica), i abans de moure nosaltres preguntar-nos si esta tot "nugat", ni no es deixem material pel camí. D'aquesta manera es logren reduir, i inclús casi eliminar, els errors greus de perdues de peçes.
Mirant la partida d'Alfonso, es podien vore moltes similituts amb la seva partida de la setmana passada, on amb un "fum" de peons i cavall de menys logra aconseguir taules. Més hi havia una diferencia important: estavem a Alboraia, i Sant Cristòfol no estava pels voltants del local de joc.
Després d'un mig joc dur, Jorge dispossava d'un sà peó extra, i, com es costum en ell, uns apuraments de temps importants. Ques es pot dir al respecte? El bandol amb avantatja de material, en general l'interessa canviar peçes, i mantindre el màxim de peons en el tauler. En general. Cada cada posició te els seus propis detalls. Una forma de canviar una o unes peças que a un l'interessen es situar-les en posicións fortes, o molestes al rival. En el cas concret de la partida de Jorge, es podia intentar ocupar amb les peçes matjors la columna "f" oberta. Els apuraments de temps mereixem un capitol a part en el blogs. Quasi tots els membres de l'equip del Salt del Cavall tenim tendencia a consumir molt de temps!!! Les taules fos una elecció sensata tenin en compte els pocs minuts que començaven a tindre les blanques, aixi com la presencia de cavall i dama negres en el taulers (peçes especialment tàctiques).
Juan Ribés "Satán", després d'una desastrossa obertura logra igualar, i inclús, en el final, tingue la victoria en la punta dels dits. Al final taules.
Amb quasi noranta anys, Rafa Bayarri demostra mantindre un molt bon nivell d'escacs, en una partida amb prou tàctica. Rafa comenta que son tio estigue com a mestre a Llucena a l'any 1.935, oferint a continuació detalls dels carrers de Llucena!!! Molt bona memoria. Finalment, Joan M. Puerto logra transformar la seva avantatja material en victoria.
Els "Sergios" no guanyen partida. Algo extrany esta passant, possiblement "mal d'ull". Si els "Sergios" perdent, l'equip puntua. En la seva partida contra Rafa Bayarri, Sergio tingue mala sort, segurament motivada per la falta de pràctica al llarg del darrer any, un factor que també ha patit Sergio Maeso. En posicións, favorable o no inferiors, al voltant de la tercera o quarta hora de joc han vingut els errors. Després del greu error Sergio continua lluitant molt de rato, manifestant una bona capacitat de lluita.
Al final un altre encontre empatat, i en van tres enguany. Es la primera vegada en la història de l'equip que ha estes altures de lliga continua invicte

No hay comentarios:

Publicar un comentario