viernes, 19 de febrero de 2010

Crònica de l'encontre Salt del Cavall 5'5 - Burjassot C 2'5

Salt del Cavall 5'5 - Burjassot C 2'5. A les 15'40h, ens donavem compte que la carpeta amb les actes i les palnilles estava a Castelló. Després de deixar relotges, taulers i peçes a La Pista Jardí, només quedava recuperar les planilles i actes. Des del Salt del Cavall donem les gràcies a l'equip del Burjassot C, que tingueren el detall d'esperar l'inici de l'encontre. Finalment a les 16'45h començaven les partides.
Sergio Saborit, continua patint els mesos d'inactivitat. Després d'una serie d'errors en l'obertura quedava clarament inferior, per perdre poc després, material.
Per fi, una victoria de Sergio Maeso, i amb peçes negres. La partida, que podeu vore en el blog, te detalls posicionals interessants: el no canvi del Ce5, la lluita pel control de les caselles blanques, la jugada profilactica ..., Tg8. Sergio ha aprés la lliço de Moncada, i esta vegada si ha atacat amb peó a la peça que defenia a la Te5.
Moure els cavalls abans quels alfils, no canviar un alfil per un cavall si la posició dels peons no esta fixa, no moure la dama al principi de la partida, .... totes elles son regles prou exteces i més o menys fiables. En la partida Joanma Puerto - Manuel Carrasco, a la jugada 5 estaven els cavalls sense desenvolupar, un alfil canviat per un cavall amb estructura de peons movil, i les blanques únicament havien desenvolupat la seva dama a h5!!!! Després de 5. ..., De7 de Carrasco la posición era força curiosa. En la transició de l'obertura al mig joc, Puerto logra controlar les caselles blanques del flanc de rei, més espai, i més influencia en el centre del tauler, factors que pugueren ser utilitzats per montar una atac directe decisiu.
Juan Ramón torna a estar en dificultats (per no dir tècnicament perdut), i un altra vegada, i no serà l'última, aconseguí, dur la partida a terrenys tàctics, i finalment endur-se el punt. Juan Ramón aconseguir apropar la seva Dama i el seu Cavall als voltants de la debilitada posició del rei negre, i les amenaçes tàctiques començaren a fer acte de presencia.
Estava convocat Gabriel. No acudí. Pensava que este dissabte, dia de Sant Valentí, no es cel.lebrava lliga. Per ell jugà Paco Puchol, qui logra crear una bona partida, més en el final descuida els peons passat del seu jove riva, els quals sostenguts pels seus alfils decantaren el punt a favor del Burjassot.
Si be Jesús Aguilar plantetja una Defensa Petroff, reconeguda per la seva solidessa, la partida esta repleta de detalls tàctics. Jesús decidí instalar un peó en d3, on estava asediat, però al mateix temps sembrava certa descoordinació en les peçes blanques. Per mig de tàctica les negres aconseguiren defendre el peó, i consolidar l'avantatja posicional, per després guanyar la partida.
Les taules de Juan Ribés foren vitals, doncs aseguraren la victoria del Salt del Cavall en l'encontre.
Qui patí i prou fos Jesús Lajara. En posició igualada pergue un peó, per poc després recuperar-ho, i en un error garrafal del rival, captura un alfil indefés del rival en el centre del tauler, impossant-se amb comoditat; això si, primer tingue que vore i eliminar les possibilitats de mat creades pel seu rival.

No hay comentarios:

Publicar un comentario