miércoles, 3 de febrero de 2010

Crònica de l'encontre Salt del Cavall Vs Cim D

Salt del Cavall 5'5 - Cim Benimaclet D 2'5. El resultat no es representatiu de la duresa de l'encontre. El primer en guanyar estigués Santi. Amb una partida que atrau per la sencilleza de les maniobres, i per la velocitat de joc de Santi!!! Es encara més meritori, puntuar jugant de quart tauler, quant, setmanes enrrere, poc abans de començar l'encontre contra el Moncada d'esta temporada, el podiem vore repassar els conceptes bàsics de com apuntar una partida!!!
El segón punt (intencionadament evita la paraula "victoria") el sumà Gabriel. Hi han diverses versions al respecte; pels bars del Peirò es comenta que al voltant de les 17h 13 minuts hora local, dos dones que caminavent per el voltants del Calvari van vore a Sant Cristòfol de l'Alcora baixar corrents descalç des de l'ermita en direcció a La Pista Jardí. Li havia eixit feina urgent. Un miracle dels grossos!!!! Gabriel amb torre de menys i sense contrajoc, guanya la partida per temps!! El rival per dues vegades oblida pulsar el relotje, i apurat com estava li resultà fatal.
El tercer punt venia del primer tauler, on Sebastià Perez en plena obertura es deixa un peó, quedant a més a més amb un Rei dèbil, i Joan M. Puerto no tingué molts problemes en materialitzar l'avantatja.
A Jorge Palanques li toca patir més per putjar el punt al marcador de l'equip. Un final de Ds i Cs, on Ana Llacer tenia un peó centràl aïllat i pitjor coordinació de peçes, però a primera vista cap altra debilitat. Un  final dur.
Sergio Maeso està irreconeixible. Cero punts en quatre partides!!! Molt de temps sense practicar escacs, es una possible explicació d'aquesta estadística. Un altre punt a enfortir en Sergio son les obertures. Cal aprofundir en idees estratègiques bàsiques en l'esquema que juga en blanques, així com canviar l'obertura que juga en negres: l'Escandinava es una defensa fàcil d'apendre, però amb la que resulta dificil lluitar per guanyar. Aquesta recepta es aplicable a altres jugadors del Salt del Cavall.
Un altre que esta irreconeixible es Jesús Aguilar, no per els punts que porta (quatre punts de quatre partides!!), si no pel joc de les seves dues últimes partides, les quals ha guanyat amb dos atacs directes al Rei per mig de dues Holandeses!!!
Juan Ribes patí contra la defensa Francesa del rival, i queda amb dificultats en el final de partida. Encara així continuà lluitant amb material de menys, en espera que finalitzara la partida de Jesús Aguilar; al finalitzar aquesta amb victoria de Jesús, i la corresponent victoria en l'encontre per part del Salt del Cavall, Juan, decidi abandonar.
Alfonso logra taules en una partida en peça de menys i un "fum" de peons pels dos costats. Sense la capacitat de lluita demostrada per Alfonso, i amb una bona col.laboració del rival, i del Sant Critòfol, que al pareixer continuava per els voltants, la partida de bon grau haguera tingut un altre resultat. Detall important quant el rival demanà taules a Alfonso. Ell no les acceptà automàticament. Es dirigí al capità de l'equip preguntant si les acceptava o no. El encontre a eixes altures estava guanyat, i jugar a guanyar amb la posició concreta que hi havia damunt el tauler, era molt poc pràctir per Alfonso. A eixes altures dels encontres per equips, quant queden poques partides en joc, cal diriguir-se al capità abans d'oferir o aceptar unes taules; eixe mig "puntet" pot ser vital per al resultat final de l'encontre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario